Login

Prvi hrvatski kongres IZAZOVI U NEUROLOGIJI - druga obavijest


Vrijeme objave: 29.03.2023 12:30

Osijek, 10-12. studeni 2023.


title
Poštovani kolegice i kolege,

čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na Prvi hrvatski neurološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem Izazovi u neurologiji koji će se održati u Osijeku od 10. do 12. studenog 2023. godine.
Tema ovogodišnjeg kongresa je imunologija u demijelinizacijskim, neuromuskularnim i neurodegenerativnim bolestima. Ideja nam je kroz niz zanimljivih predavanja i prikaza neuroloških bolesnika objasniti dijagnostičke i terapijske izazove s kojima se svakodnevno susrećemo ili s kojima bismo se mogli susresti.
Zadnje nam je desetljeće donijelo nova saznanja iz područja neuroimunologije koja su posljedično utjecala i na suvremeniji dijagnostički i terapijski pristup u liječenju naših bolesnika. Istovremeno, iskustva iz kliničke prakse pokazala su nam različitosti u izražaju i tijeku imunološki uvjetovanih poremećaja središnjeg, perifernog živčanog sustava, mišića, neuromišićne spojnice te mogućih i preklapanja simptoma zbog oštećenja više neuroloških sustava istovremeno.
Cilj nam je razgovarati o izazovima koji su dio našeg svakodnevnog posla i pomoći jedni drugima u sigurnijem i sveobuhvatnijem zbrinjavanju naših bolesnika.

Informacije o kongresu, link za registracijsku i preliminarni program možete pronaći na sljedećem linku:



Veselimo se zajedničkom druženju u Osijeku, a vas pozivamo na aktivno sudjelovanje s prikazima bolesnika iz vaše kliničke prakse.
Srdačno,

doc. prim. dr. sc. Svetlana Tomić, dr. med.
doc. prim. dr. sc. Biserka Kovač, dr. med.
Tea Mirošević Zubonja, dr. med.